Spor artık bir ürün ve spor kuruluşları da birer işletme haline gelmiş ve artık profesyonel olarak yönetilmeleri bir kaçınılmaz olmuştur. Dünyadaki gelişmeleri takip ederek Türkiye’deki spor örgütlerini geliştirmek için bu programdan mezun olacak spor yöneticilerine ihtiyaç gelecekte kaçınılmaz olacaktır.

Spor yönetimi yüksek lisans programı genel işletmecilik ile ilgili kavramlar, stratejiler ve yaklaşımlar yanında spor yönetimi, spor pazarlaması, spor hukuku, spor sosyolojisi, spor psikolojisi  ve spor ekonomisi gibi bilim dallarını içeren disiplinlerarası bir alandır.  Yüksek lisans programının temel amacı organizasyonlarda rekabet gücü kazanabilmek için öğrencilere teorik ve uygulamalı konular hakkında gerekli bilgilerin sunulmasına dayanmaktadır. Bu program spor yönetimi ile ilgili güncel ve uygulamalı konuları kapsamayı hedeflemektedir. Program, öğrencilerin spor yönetimi problemlerini belirlemek, çözmelerine olanak sağlamak ve spor yönetiminin hem kavramsal hem de uygulamalı bir biçimde anlaşılmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır.  İlgili program toplam dört dönem sürmektedir. İlk iki dönem çeşitli derslerin verildiği program, son iki dönem tez çalışması ile sona ermektedir. Program kapsamında verilen dersler, öğrencilere güçlü bir temel sağlar ve aynı zamanda uygulamaya ilişkin bakış açısı da kazandırır. Derslerin yürütümü sırasında güncellenmiş teorik bilgilerin yanı sıra incelenen örnek olaylarla ve yapılan araştırma projeleriyle öğrenciler hem teorik altyapılarını kurmakta hem de uygulamaya ilişkin bakış açılarını güçlendirmektedir. Son olarak programdan mezun olanlar "Bilim Uzmanı" unvanı almaya hak kazanırlar.

Spor Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı