.

Program Hakkında

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim Dalı 2023-2024 yıl güz döneminde açılarak, öğrenci almaya ve eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Felsefe alanıyla ilgili yeterli bilgi birikimine sahip ve alandaki yeni yaklaşımları, gelişmeleri takip edebilen, bunlarla ilgili eleştiri ve yorum yapabilen, öneriler sunabilen, uzmanlık alanıyla ilgili bilimsel gelişmeye katkı yapabilecek bilim insanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Felsefe Yüksek Lisans Programının amacı, felsefe tarihi donanımıyla birlikte felsefenin temel problem alanlarını tanıyabilen, soyut düşünebilen böylece çağımızın kültürel, toplumsal ve etik problemlerine felsefi bakışla yönelebilen, eleştiren, soru soran, sorunlarla yetinmeyip araştıran ve sorumluluk bilinci taşıyan kişiler yetiştirmektir. Başta sosyal bilimler olmak üzere bilim dünyasının hemen her alanıyla ilişkisi olan ve temel bilimlerin doğuşuna katkısı bütün dünyada genel kabul görmüş olan felsefe alanının disiplinler arası bir yaklaşımla ülkemizde daha etkin bir konum kazanmasını sağlamaktır. Türkiye’de akademik alandaki ilerlemeyle birlikte gelişen eleştirel düşünce geleneğine de katkıda bulunan, felsefe alanında uluslararası ve yerli kaynakları analiz edebilecek teknik donanıma sahip, yetkin uzmanlara, araştırmacı ve akademisyenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu araştırmacıların aynı zamanda uluslararası yayınlara katkıda bulunması, disiplinler arası bir yaklaşımla Türkiye’de felsefe geleneğini geliştirmesi, ileriye taşıması da beklenmektedir. Bunun için hem farklı disiplinlerden gelen araştırmacılarla, hem de aynı disiplin içinde farklı bakış açıları geliştirilebilecek bir ortamda, kaynakların bu disiplinler arası çalışma ile ele alınabileceği bütüncül bakış açısı sunan bir bölüm olabilmektir.

Felsefe Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına kabul edilecek öğrencilerin belirlenmesinde ve seçiminde Yüksek Öğretim Kurulu Üniversitelerarası Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin belirlemiş olduğu ölçütler uygulanır.

Felsefe Tezli Yüksek Lisans Programı