.

Program Hakkında

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı, 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde açılmıştır. Bu program, benzersiz doğası, Türkiye'nin dört bir yanından öğrencileri kendine çekerek birçok değeri barındıran bir mutfağa sahip Türkiye'de kültürlü bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır. Ayrıca bu eğitim gastronominin genel eğilimlerini yakından izlemenin yanı sıra gastronominin alt disiplinlerini oluşturan mutfak yönetimi, yiyecek pazarlaması, gıda hijyeni ve güvenliği, yiyecek turizminin finansal boyutları, sürdürülebilirlik konusunda yoğunlaşmakta ve ayrıca Türk gastronomisinin kaynakları ve temel sorunlarını irdelemeyi amaçlamaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans