Sosyoloji Anabilim Dalı genel amaçları arasında; master öğrencilerine, sosyolojinin temel kurumları, gelişimi, çağdaş yaklaşımları ve bulguları konusunda genel bilgi vermek; öğrencilere sosyoloji alanında bilimsel araştırma ve uygulama kazandırmak; Türkiye’nin sosyo-ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak araştırmaya yönelik uzman sosyolog yetiştirmek; Türkiye’nin özellikle Burdur-Akdeniz Bölgesinin toplumsal yapı ve sorunlarına ilişkin sistematik veri toplamak, değerlendirmek ve bunları derslerde tartışmaktadır. Toplumsal alanda bağımsız araştırma yapabilecek bilim insanlarının yetişmesini sağlamak, daha ileri düzeyde eğitim alabilmeleri, araştırma yapabilmeleri ve uygulama ile kuramsal gelişmeler arasındaki açığı kapatabilmeleri açısından bu programın açılması amaçlanmıştır.

Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı